Blog

Lees interessante artikelen over lucht, water en klimaatbeheer. Dat zijn de specialismen van Lucht- en Waterinspectie Nederland. Wij onderzoeken, adviseren, beheren en bieden oplossingen met een daadkrachtige, no nonsense mentaliteit.

Controleren keerkleppen: voorkom verontreiniging in uw waterleiding

Goed werkende keerkleppen zijn essentieel voor veilig en gezond drinkwater en kunnen een potentiële Legionellabesmetting voorkomen. In dit artikel vind je informatie over wat een keerklep is en waarom u deze keerkleppen regelmatig moet controleren.
Blog lezen

NEN 1006: graadmeter voor schoon drinkwater

In Nederland is het de gewoonste zaak van de wereld dat het drinkwater veilig is om op te drinken. We denken er niet eens bij na dat het ook anders zou kunnen zijn. Om dat zo te kunnen houden, zijn er bepaalde eisen die aan ons drinkwater worden gesteld.
Blog lezen

Het gevaar van de Legionellabacterie

Legionella is een bekende bacterie waar veel mensen wel eens over gehoord hebben. Gelukkig hebben wij in Nederland veel maatregelen getroffen om de Legionellabacterie te voorkomen, toch heeft een recordaantal van 561 nederlanders een Legionellabesmetting (september 2018). In dit artikel verteld Lucht- en Waterinspectie Nederland meer over deze bacterie, de gevolgen en over de boosdoeners.
Blog lezen

De vijf voordelen van een wateronderzoek

Nederland is een marktleider op het gebied van schoon drinkwater. Het water dat wordt rondgepompt door onze rioolleidingen behoort tot het meest zuivere van de wereld. Toch is wateronderzoek van essentieel belang en brengt dit vele voordelen met zich mee. In dit artikel vertellen wij over de vijf voordelen van een wateronderzoek door Lucht- en Waterinspectie Nederland.
Blog lezen

Klimaatbeheer voor uw kantoor of woning

Bij klimaatbeheer op kantoor of in uw eigen woning is het prettig als het niet te warm, te koud of te vochtig is. Temperatuur, luchtkwaliteit en luchtstroming hebben allen een groot effect op het comfort en de gezondheid in deze omgevingen. Met optimaal klimaatbeheer zorgt u ervoor dat ongemakken worden voorkomen en weggenomen.
Blog lezen

Oorzaak en gevolg van een slechte luchtkwaliteit op kantoor

De gezondheidseffecten van een slechte luchtkwaliteit zijn op grote schaal bekendgemaakt en het wordt nu ruimschoots erkend door overheden en artsen over de hele wereld. In een kantoorruimte zou u zeggen dat de luchtkwaliteit gewaarborgd wordt. Ventilatieschachten zijn aangelegd, soms hangt er een zuurstofmeter aan de muur en er wordt regelmatig schoongemaakt. Toch blijkt dat 5 op de 10 kantoorpanden een ongezonde luchtkwaliteit heeft.
Blog lezen

De voordelen van een luchtonderzoek

Verschillende luchtverontreinigende stoffen hebben een schadelijke werking op de gezondheid. In de meeste delen van Europa worden verontreinigde stoffen veroorzaakt door elektriciteitsopwekking, verkeer en het produceren van goederen. Door de steeds meer verontreinigde lucht, mede door de industrialisatie van Aziatische landen is het daarom extra belangrijk om luchtonderzoek uit te voeren.
Blog lezen

Een specifieke vraag of probleem?

Specifieke vragen over de luchtkwaliteit of gezondheidsklachten op het werk? Wij helpen u graag verder, neem hier contact met ons op

Contact opnemen

Menu