Reconditioneren luchtbehandelingskast

Het reconditioneren van een luchtbehandelingskast of klimaatinstallatie verlengt de levensduur en is van belang als deze door de jaren gebruiksschade heeft opgelopen.

Aanvraagformulier

Wij verwerken uw gegevens conform onze Privacyverklaring.

Aangetaste luchtbehandelingskast reconditioneren

Zelfs als het apparaat nog goed lijkt te functioneren kan het zijn dat het apparaat van binnen aangetast is of de voorheen aangebrachte of standaard beschermingsmaatregelen door gebruik niet meer effectief zijn. Het is raadzaam om een aangetaste luchtbehandelingskast te reconditioneren om de levensduur te garanderen en/of te verlengen. Een aantal maatregelen die wij nemen bij het reconditioneren van een luchtbehandelingskast zijn:

  • Chemisch technisch reinigen
  • Vloeren gietcoaten
  • Ontroesten en coaten van de staalconstructie
  • Condensor coaten
  • Reinigen van apparatuur
  • Vervangen van isolatie
  • Vervangen van kapotte componenten

Jaarlijks kiezen veel bedrijven en instanties ervoor om te besparen op de controle en reconditionering van luchtbehandelingskasten of klimaatinstallaties. Hoewel dit op de korte termijn misschien voordelig lijkt, is het op de lange termijn vaak duurder omdat de kosten om deze te vernieuwen hoog zijn. Bij het gebruik van een slecht werkende/verouderde luchtbehandelingskast kan het zijn dat er veel energie verloren gaat bij het dagelijks gebruik.

Dit is juist de reden om periodiek de luchtbehandelingskast te laten peilen op effectiviteit en waar nodig te repareren en reconditioneren.

Condensor coaten

Een condensor coaten is van belang om verzekerd te zijn van een lange levensduur van het apparaat. Door het periodiek laten coaten van de condensor, is het apparaat beschermd tegen vuil en oxidatie. Een condensor coaten houdt in dat lamellen een laag anti-oxiderende condensor coating opgespoten krijgen die de condensor niet alleen tegen oxidatie beschermt maar ook tegen het natuurlijke energieverlies dat wordt veroorzaakt door elektrolyse tussen de aluminium lamellen en de koperen leidingen in de batterij. Zonder een condensor coating verdwijnt het contact tussen deze twee componenten vaak. Dit kan leiden tot veel energieverlies, wat ook weer leidt tot extra kosten.

Ventilatiekanalen reinigen

Het is belangrijk om ventilatiekanalen te reinigen om de efficiëntie van de rest van het luchtzuiveringssysteem te verhogen. Het is raadzaam om deze regelmatig te reinigen omdat u en uw werknemers deze lucht inademen. Zo voorkomt u dat micro organismen en (fijn)stof zich ophopen en zich verspreiden door uw kantoor of werkruimte.

Een aantal werkzaamheden die wij verrichten bij het reinigen van ventilatiekanalen zijn:

  • Luchtventielen reinigen
  • Reiniging ventilator
  • Reiniging gehele luchtkanalen

Reconditioneren luchtbehandelingskast aanvragen

U kunt het reconditioneren voor uw luchtbehandelingskast aanvragen per aanvraagformulier, of door contact met ons op te nemen. Geef daarbij duidelijk aan wat de klacht of vraag is. Wij zullen dan een prijsopgave mailen en bij akkoord deze inplannen. Na de inspectie sturen wij een analyserapport met daarbij de eventuele verbeterpunten. Alle onze rapportages worden digitaal verstrekt en kunnen indien nodig worden toegelicht op locatie.

Direct aanvragen

Menu