Luchtonderzoek

Wilt u een luchtonderzoek op kantoor of instelling laten doen? Wij helpen u graag verder. Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in.

Aanvraagformulier

Wij verwerken uw gegevens conform onze Privacyverklaring.

Luchtonderzoek kantoor & Instelling

Met een luchtonderzoek op kantoor of instelling kunt u zien waar gezondheidsklachten vandaan komen. Is het alleen een slechte ventilatie? Voldoet het systeem aan de norm? Is het een microbiologische verontreiniging? Daarnaast zijn er normen opgesteld waaraan een gebouw zou moeten voldoen. Aangezien we 80% van onze tijd besteden in gebouwen is het van groot belang dat het binnenmilieu regelmatig wordt onderzocht. Lucht- en Waterinspectie Nederland verricht diverse metingen en neemt monsters af om de luchtkwaliteit te onderzoeken. Vervolgens worden de resultaten aan u gepresenteerd met een bijpassend advies over de te nemen maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Wilt u weten hoe een luchtonderzoek in zijn werk gaat? Neem contact op met Lucht- en Waterinspectie Nederland. Wij informeren en adviseren u graag over uw huidige situatie en onze werkwijze. Alle metingen en inspecties worden uitgevoerd door uitsluitend gecertificeerde en gekwalificeerde medewerkers of partners met een daadkrachtige, no nonsense mentaliteit en kunnen snel schakelen en inspelen wanneer nodig in de verschillende marktsegmenten.

Bij een Luchtonderzoek op kantoor of instelling testen wij o.a. op:

Micro-organismen zijn altijd en overal aanwezig. Er zijn bepaalde soorten bacteriën, schimmels en gisten die in hoge concentratie problemen kunnen veroorzaken. Deze kunnen het binnenmilieu nadelig beïnvloeden doordat er een onaangename geur ontstaat of uiten zich onder meer in: oog en keel irritaties, allergieën, verkoudheid, vermoeidheid en infecties.

Oorzaken van onbehagen kunnen de luchtventilatie, temperatuur of de relatieve vochtigheid zijn. Om dit te controleren kan een meting inzicht geven over deze klachten in een kantoorruimte.

Een onderzoek naar het CO2 gehalte kan diverse redenen hebben. Wij kunnen een beeld geven van de CO2 waarde in een woning of gebouw en toetsen deze aan de geldende normen. Dit doen wij doormiddel van dataloggers welke een dag, week, maand of permanent geplaatst kunnen worden. Een te hoge CO2 waarde kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Koolstofmonoxide is een reukloos gas. Het gas kan risico’s geven in kantoorruimten. Dit gas zit in de uitlaatgassen van wagens. Het werken in een omgeving, dichtbij een drukke weg, kan ervoor zorgen dat het gas de kantoorruimte/werkplek binnenkomt. Koolstofmonoxide kan moeheid en hartproblemen veroorzaken.

Vluchtige organische stoffen zijn afkomstig van vaste of vloeibare delen als gas op kamertemperatuur. De stoffen bevatten verschillende chemische producten zoals:, carbon tetrachloride, benzeen en kunnen op korte als op lange termijn een serieus effect hebben op de gezondheid.

Bij hogere concentraties kan ozon na inhalatie schadelijk zijn voor de gezondheid. De gezondheidsklachten zijn; droge mond en keel, hoesten, longproblemen en hoofdpijn.

Bij een luchtdebiet meting meten wij de inblaas capaciteit in ruimtes. Volgens de richtlijnen van het Bouwbesluit , artikel 3.48, dient er per persoon luchtverversing plaats te vinden met een minimum van 25m3 per persoon.

Met een oplosmiddelen screening kunnen we de aanwezigheid van 150 verschillende oplosmiddelen in de lucht te meten. De screening omvat o.a. de meest voorkomende alcoholen, ethers, ester, aldehyden, ketonen, aromaten, gechloreerde koolwaterstoffen.

Formaldehyde is een chemisch product dat aanwezig is in meer dan 3.000 producten welke gebruikt worden in een werkomgeving. Het product kan worden aangetroffen in: vezelplaat, lijmen, panelen, zonneweringsstoffen en gordijnstoffen. Ze kunnen klachten veroorzaken zoals; moeheid, zere keel, draaierigheid en het kan kanker veroorzaken.

Chroom 6 is een gevaarlijke stof, hecht zich makkelijk aan metalen en wordt onder andere verwerkt in verf, hout, plastic en metaal. Als deklaag of ingrediënt van bouwmaterialen biedt het extra stevigheid en bescherming tegen corrosie. Het kan in de luchtwegen komen en is kankerverwekkend. Daarnaast kan Chroom 6 de vruchtbaarheid aantasten en leiden tot nierproblemen en astma.

Gezondheidsklachten op kantoor

Tegenwoordig is het normaal dat wij meer dan 75% van ons bestaan binnen doorbrengen. Een gevolg hiervan is dat de concentratie van verontreinigende stoffen 2 tot 5 keer hoger is dan de gemiddelde waarden buiten. Ten onrechte denken wij dat er door de kou in de winter meer gevallen van verkoudheid en griep zijn. Het tegendeel is waar, in de winter zijn wij vaker verkouden, omdat wij massaal binnen blijven. Hierdoor worden wij meer blootgesteld aan luchtvervuiling inclusief verkoudheid en virussen.

Een preventieve analyse draagt bij aan het terugbrengen van uw ziekteverzuim. Voorkomen is beter dan genezen. Uw belang om adequaat een kwalitatief onderzoek uit te laten voeren is dan ook bijzonder. U kunt aan één van onze specialisten kenbaar maken welke klacht(en) en/of vragen u heeft. Onze specialist inventariseert uw situatie en zal u een advies doen ten aanzien van het soort onderzoek dat nodig is. Lucht-en waterinspectie maakt voor u zichtbaar wat onzichtbaar is!

Luchtonderzoek aanvragen

U kunt een luchtonderzoek aanvragen per aanvraagformulier, of door contact met ons op te nemen. Geef daarbij duidelijk aan wat de klacht of vraag is. Wij zullen dan een prijsopgave mailen en bij akkoord deze inplannen. Na de inspectie sturen wij een analyserapport met daarbij de eventuele verbeterpunten. Alle onze rapportages worden digitaal verstrekt en kunnen indien nodig worden toegelicht op locatie.

Direct aanvragen

Menu