EC ventilatoren

Elektronisch Gecommuteerde (EC) ventilatiesystemen bieden gebouweigenaren en -beheerders talrijke voordelen op het gebied van energie-efficiëntie, kostenbesparing en comfort. Daarnaast draagt deze energiezuinige manier van ventileren bij aan de duurzaamheid van uw pand, hiervoor komt u in aanmerking voor verschillende subsidieregelingen van de overheid.

Aanvraagformulier

Wij verwerken uw gegevens conform onze Privacyverklaring.

Efficiëntie en energiebesparing

EC ventilatoren maken gebruik van geavanceerde elektronische regelingen, wat zorgt voor energiebesparingen tot wel 70%. In vergelijking met traditionele AC (wisselstroom) ventilatoren zijn EC ventilatoren veel efficiënter, waardoor ze minder energie verbruiken en daarmee de operationele kosten verlagen. Door het gebruik van EC ventilatoren kan het energieverbruik verminderen tot 70% en wordt de ecologische voetafdruk flink verkleint.

Precieze regeling en flexibiliteit

EC ventilatoren bieden nauwkeurige regelmogelijkheden, waardoor de luchtstroom en ventilatiesnelheid eenvoudig kunnen worden aangepast aan de behoeften binnen het gebouw. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk om de ventilatie-efficiëntie te optimaliseren en het comfortniveau te handhaven. Op de werkvloer profiteert men van een betere luchtkwaliteit en een aangenaam binnenklimaat, wat leidt tot tevreden gebruikers en een verhoogde productiviteit.

Stille werking en verbeterde levensduur

EC ventilatoren staan bekend om hun stille werking in vergelijking met traditionele ventilatoren. Dit is vooral belangrijk in gebouwen waar een stille omgeving essentieel is, zoals kantoren, scholen en ziekenhuizen. Bovendien hebben EC ventilatoren een langere levensduur vanwege hun lagere warmteontwikkeling en trillingsniveaus, waardoor de onderhoudskosten worden verlaagd en de operationele betrouwbaarheid wordt verbeterd.

Integratie met gebouwbeheersystemen

EC ventilatoren kunnen naadloos worden geïntegreerd in moderne gebouwbeheersystemen. Dit maakt op afstand monitoring, regeling en optimalisatie van de ventilatie mogelijk. Beheerders hebben op deze manier de volledige controle over het ventilatiesysteem en kunnen prestatiegegevens analyseren.

Subsidieregelingen voor verduurzamen bedrijfspand

Sinds 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen groter dan 100 m² voorzien zijn van een energielabel C. Wanneer uw pand daar niet aan voldoet, riskeert u een boete. Ook op de lange termijn is de urgentie tot verduurzaming hoog: zo moeten kantoorpanden in 2030 voldoen aan energielabel A, in 2050 100% klimaatneutraal zijn en worden bedrijven verplicht jaarlijks een 5% CO2-uitstoot reductie aan te tonen.

De overheid biedt diverse regelingen voor het verduurzamen van uw bedrijfspand. Bij het plaatsen van EC ventilatoren kunt u gebruik maken van de Energie Investeringsaftrek-regeling (EIA) en en Milieu Investeringsaftrek-regeling (MIA). Binnen deze regeling geldt dat gebouweigenaren met energielabel D t/m G subsidie kunnen aanvragen voor het verduurzamen van hun pand. Hierover biedt Rijksdienst voor Ondernemend Nederland meer informatie via https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/eia/ondernemers en https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/mia-vamil/ondernemers.

Optimaliseren van uw ventilatiesysteem

Wilt u profiteren van de voordelen van energie-efficiënte EC ventilatoren en subsidies voor het verduurzamen van uw pand? Neem vandaag nog contact met ons op! Ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het optimaliseren van uw ventilatiesysteem, het verminderen van kosten en het verhogen van het comfortniveau in uw gebouw. Bel ons nu of bezoek onze website voor meer informatie en een vrijblijvend adviesgesprek. Verduurzaam uw pand met EC ventilatoren en maak gebruik van de beschikbare subsidieregelingen. Neem nu actie en neem contact met ons op!