Luchtonderzoek kantoor

Klachten van medewerkers over hoofdpijn, concentratieproblemen of droge ogen? Met een luchtonderzoek op kantoor onderzoeken wij of uw systeem aan de norm voldoet.

Aanvraagformulier

Wij verwerken uw gegevens conform onze Privacyverklaring.
luchtonderzoek kantoor

luchtkwaliteit metingen

Lucht- en Waterinspectie Nederland voert luchtkwaliteit metingen uit voor kantoren en instellingen en biedt een landelijke dekking. Middels een luchtmeting op kantoor kan de oorzaak worden gevonden voor klachten als allergieën, hoofdpijn, last van de luchtwegen en concentratieproblemen. Een luchtmeting in een kantoor of instelling geeft duidelijkheid of de luchtkwaliteit voldoet aan de gestelde norm. Daarnaast geven de onderzoeksresultaten van het luchtonderzoek inzicht in de efficiency van de gebruikte luchtfilters en het luchtbehandelingssysteem.

luchtmeting kantoor

Voorkomen is beter dan genezen. Indien er met een aantal zaken rekening wordt gehouden, bevordert dit de luchtkwaliteit op kantoor. Op een eenvoudige manier ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit verbetert, kan door:

  • Schoon en droog houden van bureaus en werkruimten
  • Ventileren van werkruimten
  • Regelmatig onderhoud luchtbehandelingssysteem

Een werkgever dient de Arbowet na te leven en heeft op het gebied van de luchtkwaliteit in het kort de volgende verantwoordelijkheden:

  • op de werkplek moet voldoende schone lucht aanwezig zijn
  • het luchtbehandelingssysteem is te allen tijde bedrijfsklaar
  • werknemers worden niet blootgesteld aan hinderlijke tocht

Luchtkwaliteit meten kantoor

Wilt u de luchtkwaliteit meten op kantoor?  Bij een luchtonderzoek wordt een bezoek gebracht aan de onderzoekslocatie, uw werkvloer. Tijdens het luchtonderzoek worden diverse metingen en/of luchtmonsters genomen, dit worden de parameters genoemd. Voorbeelden van veel voorkomende parameters zijn: temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, Co², fijnstof, formaldehyde en andere vluchtige organische stoffen, bacteriën, schimmels, gisten etc. Als de metingen op locatie zijn verricht, kunnen de onderzoeksresultaten worden gebundeld en kan het rapport worden geschreven. Indien er microbiologische luchtmonsters(bacteriën, schimmels en gisten)zijn genomen laat het rapport langer op zich wachten i.v.m. incubatietijd.

luchtonderzoek kantoor

Kosten luchtonderzoek Kantoor

De kosten van een luchtonderzoek zijn afhankelijk van de omvang van het onderzoek, de te onderzoeken parameters, de locatie en tijdstip. Zodra uw offerte aanvraag is ontvangen, wordt u benaderd door één van onze adviseurs om uw situatie te inventariseren. Aan de hand van uw input maakt onze adviseur een plan van aanpak. Vervolgens ontvangt u dit plan in offertevorm. Vraag hier een offerte aan en ontvang een plan van aanpak en de daarbij behorende kosten.

Aanvraagformulier

Wij verwerken uw gegevens conform onze Privacyverklaring.
Menu