Legionella beheersplan

Met een legionella beheersplan van Lucht- en Waterinspectie Nederland verkleint u de kans op een legionellabesmetting. Onze legionella adviseurs volgen namelijk een permanent educatietraject. Hierdoor bent u verzekerd van een legionella beheersplan dat voldoet aan de laatste richtlijnen.

Aanvraagformulier

Wij verwerken uw gegevens conform onze Privacyverklaring.

Het uitgangspunt voor het legionella beheersplan is een risicoanalyse van uw drinkwaterinstallatie. Deze risicoanalyse wordt door onze adviseur opgesteld na een grondige inspectie bij u op locatie.

Hierna omschrijft onze adviseur de beheerstaken in het beheersplan om de geïnventariseerde risico’s te beperken. Dit zijn bijvoorbeeld het spoelen van niet/weinig gebruikte tappunten, het monitoren van de temperatuur van het water, het controleren van de keerkleppen en het nemen van watermonsters. In overleg met u wordt in het beheersplan vastgelegd wie verantwoordelijk is voor welke beheerstaken binnen uw organisatie. U kunt ook kiezen om de beheerstaken door Lucht- en Waterinspectie Nederland te laten uitvoeren.

Legionella controle

Wenst u controle en een legionella vrije drinkwaterinstallatie? Heeft u genoeg van die terugkerende legionella besmettingen? Laat dan Lucht- en Waterinspectie Nederland een risicoanalyse en beheersplan voor u opstellen. In de praktijk zijn bestaande risicoanalyses en beheersplannen verouderd zonder dat daar erg in is. Wist u dat na sommige aanpassingen aan de drinkwaterinstallatie een nieuwe risicoanalyse en beheersplan gemaakt moet worden? En dat veelal verplichte maatregelen die uitgevoerd dienen te worden aan de drinkwaterinstallatie, vaak niet uitgevoerd zijn. Ook hierin biedt Lucht- en Waterinspectie Nederland meerwaarde. Zo kunnen onze legionella georiënteerde loodgieters fysieke aanpassingen doen aan uw drinkwaterinstallatie. Dit bijvoorbeeld n.a.v. een risicoanalyse beheersplan of de jaarlijkse keerklepcontrole.

Legionella onderzoek

Bent u eigenaar van een collectieve drinkwaterinstallatie? Dan bent u verantwoordelijk voor de kwaliteit van het water en dus verplicht om preventief uw drinkwater te laten onderzoeken. Bij Lucht- en Waterinspectie Nederland zijn de lijnen kort en heeft u één aanspreekpunt. Zodra het geaccrediteerde laboratorium de resultaten van het legionella onderzoek kenbaar maakt, wordt dit snel mogelijk met u gedeeld. Deze rappe opvolging is noodzakelijk in het geval van een overschrijding zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Legionella keuring negatief?

Heeft u onverhoopt een legionellabesmetting in uw drinkwaterinstallatie? Geen nood, Lucht- en Waterinspectie Nederland helpt u de waarden binnen de norm te krijgen. Neem contact op en wij kunnen een stappenplan voor u maken.

Legionella advies

Legionella advies nodig? Heeft u vragen of uw organisatie zogenaamd “prioritair” is of niet? Wilt u weten hoe vaak en hoeveel watermonsters er genomen moeten worden? Wilt u sparren over de keuze om de beheerswerkzaamheden intern op te lossen of aan ons uit te besteden? Lucht- en Water Inspectie Nederland kan op dit gebied al uw vragen beantwoorden. Vraag hier om uw op maat gemaakt advies.

Aanvraagformulier

Wij verwerken uw gegevens conform onze Privacyverklaring.
Menu