Klimaatbeheer voor uw kantoor of woning

Bij klimaatbeheer op kantoor of in uw eigen woning is het prettig als het niet te warm, te koud of te vochtig is. Temperatuur, luchtkwaliteit en luchtstroming hebben allen een groot effect op het comfort en de gezondheid in deze omgevingen. Met optimaal klimaatbeheer zorgt u ervoor dat ongemakken worden voorkomen en weggenomen.

Klimaatbeheer in uw woning

Een luchtonderzoek kan een uitkomst bieden als u de luchtkwaliteit en de klimaatbeheersing in een woning wilt verbeteren. Met behulp van een 0-meting kunnen de juiste stappen worden gezet om een optimaal klimaatbeheersingssysteem tot stand te brengen. Is de lucht te vochtig? Dan kunt u wellicht een vochtregelaar installeren. Is het zuurstofgehalte te hoog of te laag? Dan kan het zijn dat de temperatuur te hoog is of te snel wordt opgebouwd. Al deze zaken kunt u perfect afstemmen met een luchtonderzoek.

Complexere klimaatbeheer in een kantoorruimte

In een kantoorruimte is het afstemmen van luchtstromen, temperatuur, vochtgehalte en luchtzuiverheid vele malen complexer dan in een woning. Dit heeft te maken met het continu in en uitlopen van mensen in ruimten, het openslaan van deuren en de veelheid aan bacteriën en beweging. Al deze zaken hebben een negatief effect op de luchtkwaliteit. Het juiste klimaatbeheer in specifieke ruimten is dan ook van essentieel belang om gezondheidsklachten te voorkomen en een prettige werkomgeving te creëren. In een eerder artikel van Lucht- en Waterinspectie Nederland leest u over de voordelen van een verbeterde luchtkwaliteit.

Hoe het perfecte klimaatbeheer afstemmen

Geen ruimte is hetzelfde. Daarom zal er nooit éénzelfde advies volgen na een luchtkwaliteitscontrole. Enkele algemene maatregelen die u kunt nemen voor een optimaal klimaatbeheer in de woon- en werkomgeving hebben we hieronder opgesomd.

  • Verwijder objecten waar stof zich kan ophopen;
  • Vervang regelmatig de ventilatiefilters;
  • Zorg voor een temperatuursysteem dat anticipeert op het open gaan van ruimten;
  • Laat de temperatuur in de kantoorruimte niet hoger worden dan 22 graden Celsius;
  • Creëer zo min mogelijk kleine ruimten.

De bovenstaande tips zijn algemeenheden. Voor een perfect afgestemd klimaatbeheer in uw woning of kantoorruimte is een luchtonderzoek een vereiste. Lees ook over de voordelen van een luchtonderzoek in onze blog!

Klimaatbeheersing verzorgt door de experts van Lucht- en Waterinspectie Nederland

Gezien de complexe elementen van klimaatbeheersing is het uitvoeren van een klimaatbeheersingsonderzoek door een specialist van belang. Luchtwater is een toonaangevend bedrijf als het gaat om lucht- en wateronderzoeken en klimaatbeheersingsprocessen. Wilt u een kwalitatief water- en of luchtonderzoek op maat? Of een geheel klimaatbeheersingsadvies? Doe dan direct een aanvraag via onze unieke stappenplan. Meer informatie over klimaatbeheer op kantoor? Neem dan contact met ons op.

Lees ook deze blogs

Controleren keerkleppen: voorkom verontreiniging in uw waterleiding

Goed werkende keerkleppen zijn essentieel voor veilig en gezond drinkwater en kunnen een potentiële Legionellabesmetting voorkomen. In dit artikel vind je informatie over wat een keerklep is en waarom u deze keerkleppen regelmatig moet controleren.
Blog lezen

NEN 1006: graadmeter voor schoon drinkwater

In Nederland is het de gewoonste zaak van de wereld dat het drinkwater veilig is om op te drinken. We denken er niet eens bij na dat het ook anders zou kunnen zijn. Om dat zo te kunnen houden, zijn er bepaalde eisen die aan ons drinkwater worden gesteld.
Blog lezen
Menu