Gasdetectie

Gasdetectie is volgens de Nederlandse wet verplicht voor ondergrondse parkeergarages en garages met mechanische ventilatie. Onze systemen detecteren gevaarlijke gassen en signaleren automatisch het ventilatie- en ontruimingssysteem.

Aanvraagformulier

Wij verwerken uw gegevens conform onze Privacyverklaring.

Gasdetectie voor parkeergarages

De NEN 2443-norm beschrijft dat gasdetectie altijd aanwezig moet zijn in (ondergrondse) parkeergarages, zodat gas tijdig gedetecteerd en geventileerd kan worden. Gassen afkomstig uit auto’s zoals stikstofdioxide (dieseldamp), koolmonoxide en LPG kunnen hier namelijk gevaarlijke situaties vormen.

Wanneer er gas gedetecteerd wordt, schakelt het gasdetectiesysteem automatisch het ventilatiesysteem aan en wordt de ontruimingsinstallatie aangezet, die de aanwezige personen in de garage bij overschrijding informeert.

Specialist in schone lucht

Lucht- en Waterinspectie Nederland is gespecialiseerd in het installeren en inspecteren van gasdetectieinstallaties voor parkeergarages. Wij zijn in staat om u snel te adviseren over- en te voorzien van een hoogwaardige, betrouwbare systeem. Onze vakmannen zorgen zowel voor de installatie als controles van de gasdetectors.

Gasdetectie aanvragen

Zorg voor een veilige parkeergarage en vraag vrijblijvend een offerte aan voor het plaatsen van gasdetectors. We helpen u graag met een passend aanbod!

Direct aanvragen

Menu