De voordelen van een luchtonderzoek

Verschillende luchtverontreinigende stoffen hebben een schadelijke werking op de gezondheid. In de meeste delen van Europa worden verontreinigde stoffen veroorzaakt door elektriciteitsopwekking, verkeer en het produceren van goederen. Door de steeds meer verontreinigde lucht, mede door de industrialisatie van Aziatische landen is het daarom extra belangrijk om luchtonderzoek uit te voeren. Regelmatig een luchttest uitvoeren en daar op anticiperen kan veel narigheid voorkomen en brengt vele voordelen met zich mee. In dit artikel leest u over de voordelen van een luchtonderzoek.

1. Preventie van lichamelijke klachten

Het spreekt misschien voor zich, maar een verontreinigde lucht is zeer ongezond. Op de korte termijn merkt een gezond persoon er niet veel van. Mensen met astma of bronchitis zijn veel sensitiever voor een verontreinigde lucht. Hoesten, bronchiale overprikkeling en zelfs zuurstof tekort kunnen het gevolg zijn.  Op de lange termijn wordt keer op keer aangetoond dat een verontreinigde lucht een negatief effect heeft op diverse vormen van kanker, hart- en vaatziekten en chronische klachten. Het anticiperen op een verontreinigde lucht en de voordelen van een luchtonderzoek kan dan ook levensreddend zijn en risicogroepen ontlasten.

2. Productiever dan ooit

Zonder zuurstof kunnen mensen niet leven, maar wist u ook dat u met genoeg zuurstof veel productiever bent? Uit een onderzoek dat is uitgevoerd door studenten van Harvard University is gebleken dat proefpersonen die genoeg zuurstof krijgen tijdens hun werkzaamheden, maar liefst 20% productiever zijn. Door luchtverontreiniging kan verhoudingsgewijs het zuurstofgehalte in de lucht dalen, waardoor mensen ook minder productief worden. Met behulp van een kort luchtonderzoek kunnen direct maatregelen worden getroffen om het zuurstofgehalte in de lucht te verhogen.

3. Minder ziekte en minder verzuim

Een zieke medewerker kost een werkgever gemiddeld zo’n 250 euro per dag en de samenleving zo’n anderhalf miljard per jaar. Investeren in een goede luchtkwaliteit is dan ook het geld dubbel en dwars waard. Met behulp van een luchtonderzoek op de werkplek of in een woning voorkom en verhelpt u lichamelijke ongemakken, diverse ziekten en stimuleert u de creativiteit en productiviteit. De voordelen van een luchtonderzoek zijn dan ook goud waard!

4. Imago

Voor bedrijven die werknemers willen behouden of aantrekken is het van belang een optimaal personeelsbeleid te voeren. Dit houdt in dat u niet alleen aandacht besteed aan zichtbare gemakken, zoals een ergonomische stoel, een bureau of een goed koffiezetapparaat. Als bedrijf moet u ook kijken naar het onzichtbare, zoals de luchtkwaliteit. Daarmee kunt u opvallen en uw imago een boost geven. Op alle fronten werken aan een gezonde werkomgeving toont goed werkgeverschap wat zorgt voor een representatieve en opvallende uitstraling.

5. Gemakkelijk scoren en besparen

Een luchtonderzoek uitvoeren is misschien wel een van de meest gemakkelijke manieren om te besparen op gezondheidskosten en om ziekteverzuim te voorkomen. Met behulp van onze luchtonderzoeken kunt u al binnen één dag worden voorzien van een kwalitatief onderzoek. Uit dit rapport komen concrete zaken naar voren waardoor deze snel kunnen worden aangepakt. Op de lange termijn zal dit een forse financiële besparing opleveren.

Snel en effectief een luchtonderzoek in zes stappen door Lucht- en Waterinspectie Nederland

Hebben wij u weten te overtuigen van de noodzakelijk en de voordelen van een luchtonderzoek? Bij Lucht- en Waterinspectie Nederland verzorgen wij een luchtonderzoek in zes simpele stappen. U vult kort een vragenlijst in waarna wij een inventarisatie doen op basis van de gegevens. Indien er extra informatie benodigd is nodigen wij u uit voor een telefonisch gesprek. Het advies in combinatie met een aanbieding op maat volgt binnen enkele dagen. Zodra u de opdracht bevestigd hebt, plannen we een datum in en komt een van onze specialisten langs op de locatie voor een onderzoek. Heeft u toch nog vragen, neem dan contact met ons op.

Lees ook deze blogs

Controleren keerkleppen: voorkom verontreiniging in uw waterleiding

Goed werkende keerkleppen zijn essentieel voor veilig en gezond drinkwater en kunnen een potentiële Legionellabesmetting voorkomen. In dit artikel vind je informatie over wat een keerklep is en waarom u deze keerkleppen regelmatig moet controleren.
Blog lezen

NEN 1006: graadmeter voor schoon drinkwater

In Nederland is het de gewoonste zaak van de wereld dat het drinkwater veilig is om op te drinken. We denken er niet eens bij na dat het ook anders zou kunnen zijn. Om dat zo te kunnen houden, zijn er bepaalde eisen die aan ons drinkwater worden gesteld.
Blog lezen
Menu